Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

    1000 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 5 ks žloutků
  • 1 celé vejce
  • 10 g soli
  • 10 g citrónové kůry
  • 1 g muškátového květu
  • 1 g anýzu
  • 50 ml mléka
  • 100 g rozinek
  • 100 g loupaných mandlí
  • 60 g droždí

 

    Pravý český velikonoční mazanec

    • Připravil: Lubomír Brázda // 21.3.2013
    • Typ jídla: dezerty
    • Typ kuchyně: evropská - Česko
    • Doba přípravy: 2 hod
    • Obtížnost přípravy: střední

    Příprava

    Do proseté mouky rozdrobíme máslo, přidáme žloutky, sůl, cukr, citr.kůru, květ, anýz a v mléce vykynutý kvásek. Zaděláme tuhé těsto a dobře propracujeme. Necháme cca půl hodiny vykynout. Poté přidáme rozinky a mandle pokrájené na nudličky. Na vále vypracujeme bochánek a dáme vykynout. Pak pomažeme rozkvedlaným vejcem. Uprostřed uděláme do hloubky 2cm kříž. Dáme na plech a zvolna pečeme v dobře vyhřátém konvektomatu při 150-160°C cca 45minut.

    Facebooková diskuze

    banner

    TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

    rolex replica watches best replica watches replica panerai
    Nákupní košík
    0 ks za 0.00 Kč