Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

100 g pohankových vloček

100 g datlí

40 g karobového prášku

60 g banánových chipsů

250 g mandlového másla

100 g horké vody

120 g kešu ořechů

40 g mandlového másla

40 g agávového sirupu

3 g šťávy z citronu

2 g kůry z citronu

Kokosový olej na vymazání formiček

5 ks vanilkového lusku

6 lžic vody

35 ks jahod

Čerstvá máta na ozdobu

Pohankové tartaletky s jahodami a kešu krémem

  • 1.8.2016
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: africká
  • Doba přípravy: více než 2 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Datle namočte asi na hodinu, kešu namočte alespoň na 2 hodiny.

Připravte si kešu krém: namočené ořechy sceďte, propláchněte studenou vodou a umixujte dohladka. Pak nechte krém na 1 hodinu odpočinout do lednice.

Pohankové vločky zalijte horkou vodou, promíchejte a nechte chvíli vychladnout. Pak je smíchejte s datlemi, mandlovým máslem, karobem, chipsy, vanilkou z lusků a umixujte na hladké těsto. Formičky na tartaletky vymažte olejem. Mokrýma rukama vytvořte z těsta 10 kuliček, ty vložte každou do jedné formičky a vytvarujte z nich tartaletku. Pečte 30 minut při 160°C. Ještě teplé je vyndejte z formiček a nechte vychladnout. Pak naplňte tartaletky krémem a nahoru naskládejte na půlky nakrájené jahody a dozdobte čerstvou mátou.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

forma na pečení

velikost GN 1/3
100% nepřilnavý silikon
vhodné do trouby, mikrovlné trouby, myčky i mrazničky
možnost použití od -60°C do 260°C
cena od: 270,00 Kč

plnící sáčky

nylon
pevné - pro více použití
s poutkem
tenké
flexibilní
cena od: 64,70 Kč

7dílná sada hladkých trysek

nylon
velikost trysek: Ø 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 mm
84,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč