Hlavní menu

Ingredience

5 vajec

130 g curku

170 g polohrubé mouky

1 sáček vanilkového cukru

špetka soli

 

Piškotové těsto

Piškotový třípatrový korpus (Ø 26 cm)

  • Připravil: Stanislav Zukal // 16.7.2013
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Oddělte žloutky od bílků. Ušlehejte sníh z bílků se špetkou soli. Do sněhu vmíchejte 2 lžíce cukru. Zbylý cukr ušlehejte se žloutky a vanilkovým cukrem - vytvořte téměř bílou pěnu. Do sněhu přidávejte ušlehanou žloutkovou pěnu, nakonec přidejte taky mouku a metličkou opatrně smíchejte. Vzniklé těsto dejte do pečícím papírem vystlané formy (průměr 26 cm) a vyhlaďte povrch.

Pečte ve spodní části trouby na 200 ° C po dobu 30 minut. Pak korpus vyjměte z formy a nechejte ho vychladnout na mřížce dnem dolů. Na konci korpus rozkrojte na půlky nebo třetiny a dále zapracujte podle potřeby.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč