Hlavní menu

Ingredience

Pro 4 osoby:

4 ks červená jablka

60 g hnědý cukr

20 g vlašské ořechy nebo mandle

20 g sušené brusinky nebo jiné sušené ovoce

mletá skořice

mletý muškátový ořech

2 lžíce máslo

150 ml créme fraiche

1 lžíce vanilkový cukr

 

 

Pečená jablka

  • Připravil: Stanislav Zukal //
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava


Troubu rozehřejeme na 165 stupňů. Jablka zbavíme jaderníku a vydlabeme otvor pro směs. Jablka uložíme na máslem vymaštěný plech s otvorem nahoru. V misce smícháme
cukr, ořechy, brusinky, skořici a muškátový ořech. Lžičkou opatrně naplníme jablka. Navrch dáme kousek másla. Jablka na plechu podlijeme vodou. Pečeme 30-40 minut (dle typu jablek). Upečená jablka ozdobíme vanilkovým créme fraiche a polijeme výpekem.

Tipy šéfkuchaře Jablka pečeme max. do teploty 170 ºC asi 30-40 minut podle typu jablek, jinak nám popraskají! Jablka jsou velmi chutná pokud je polijeme např. javorovým sirupem, medem, ochucenou citrónovou šťávou či karamelovou omáčkou.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč