Hlavní menu

Ingredience

90 g másla

250 ml vody

150 g polohrubé mouky

5 vajec

špetka soli

Odpalované těsto

Základní odpalované těsto

na cca 20 větrníků nebo 40 profiterolek-věnečků

  • Připravil: Stanislav Zukal // 16.7.2013
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 2 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Přiveďte k varu 250 ml vody spolu s máslem a špetkou soli. Sundejte hrnec z plotny a přidejte rychle mouku, kterou do vody energicky vmíchejte dřevěnou vařečkou. Dejte hrnec zpátky na sporák za stálého míchání a počkejte asi 2 minuty, dokud se na dně hrnce nezačne lehce připalovat světlá vrstva těsta. Pak sundejte hrnec ze sporáku a nechejte těsto mírně vychladnout. Vmíchejte vejce pomocí ručního mixeru.  

Naplňte těstem sáček a udělejte požadované tvary (cca 20 větrníků nebo 40 profiterolek-věnečků). Pečte na 200 - 210 ° C po dobu asi 40 minut (větrníky), 30-35 minut (profiterolky). Během pečení neotvírejte troubu. Hotové větrníky nechejte vychladnout na mřížce. 

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč