Hlavní menu

Ingredience

500 g hladké mouky

1 kostka droždí (42 g)

2 dcl mléka

150 g másla

1 vanilkový cukr

1 vejce

4 lžíce cukru krystal

špetka soli

Kynuté těsto

Základní kynuté těsto

  • Připravil: Stanislav Zukal // 16.7.2013
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 2 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Připravíme si kvásek. - do hrnku s trochou teplého mléka dáme lžíci mouky, 4 lžíce cukru a rozdrobíme kostku droždí. Než nakyne kvásek, rozpustíme máslo v teplém mléku. Přidáme vejce, sůl a vše dobře promícháme. Všechny připravené suroviny na těsto pak smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které nesmí lepit. Na dno mísy dáme trochu hladké mouky, aby těsto lépe nakynulo. Necháme zhruba 45 minut kynout.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč