Hlavní menu

Ingredience

250 g hladké mouky

125 g cukru krupice

125 g másla

1 vejce

špetka soli

Křehké těsto

Dortový korpus o průměru 26 cm

  • Připravil: Stanislav Zukal // 16.7.2013
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Vysypeme mouku na pracovní plochu, uděláme doprostřed díru a do ní se přidá cukr, vejce a změklé máslo. Rychle uhněteme hladké těsto, zabalíme do folie a necháme odpočívat alespoň 30 minut. Na lehce pomoučněném válu těsto krátce znovu prohněteme a pak válečkem rozválíme do požadované velikosti. Vložíme do vymazané formy a těsto několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě při 200 ° C po dobu 10-15 minut. Poté hotovou základnu ihned vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč