Hlavní menu

Ingredience

2 vejce

4 žloutky

60 g práškového cukru

70 g polohrubé mouky

špetka prášku do pečiva

110 g cukru krupice

4 bílky

250 g jahod

250 ml sladké smetany

40 g jahodové marmelády

Královské jahodové řezy

  • Připravil: Stanislav Zukal // 10.6.2013
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Smícháme 2 vejce, 4 žloutky, práškový cukr, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Z těchto ingrediencí vypracujeme těsto. Ze 4 bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh. Na plech položíme pečící papír. Na něj vytvoříme z vyšlehaného sněhu 5 (cca 3 cm hrubých) pruhů.

Mezi těmito pruhy necháme přibližně stejný prostor pro už hotové těsto, které nalijeme do vzniklých mezer.

Pečeme při 150 stupních asi 30 minut. Vzniklý korpus z proužků těsta a sněhu rozkrojíme na 2 stejné části. Jednu z nich potřeme jahodovou marmeládou. Jahody omyjeme, nakrájíme na kousky a vyšleháme do tuha šlehačku (můžeme použít ztužovač šlehačky). Jahody opatrně promícháme se šlehačkou a tento krém natřeme na korpus potřený marmeládou. Vrch přiklopíme druhou půlkou korpusu, který posypeme moučkovým cukrem.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

pečící podložka

nepřilnavý silikonový povrch
vhodné do trouby, mikrovlné trouby, myčky a mrazničky
odolné teplotám od - 40°C do 250°C
cena od: 201,00 Kč

plnící sáčky

nylon
pevné - pro více použití
s poutkem
tenké
flexibilní
cena od: 64,70 Kč

rukavice na pečení

speciální materiál - tepluvzdorné do 350°C
sada 2 ks
89,90 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč