Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

3 ks vajec

250 g medu

200 g cukru moučka

500 g polohrubé mouky

500 g očištěných a nastrouhaných jablek

200 g oleje

100 g nasekaných ořechů

3 g mleté skořice

1,5 g mletého anýzu

1,5 g tlučeného hřebíčku

5 g sody bikarbony

Poleva:

160 g cukru moučka

160 g ztuženého tuku

2 lžíce kakaa

2 lžíce solamylu

2 lžíce vlažného mléka

Jablečný koláč s medem, ořechy a kakaovou polevou

  • 30.6.2015
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Žloutky smíchejte s moučkovým cukrem a medem. Přidejte olej, všechna koření, jablka a ořechy. Mouku smíchejte se sodou a přidejte ke směsi. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a přidejte jej také ke směsi. Plech vymastěte a vysypte hrubou moukou. Připravenou směs rozetřete na připravený plech a upečte v troubě.

Poleva: Nad párou rozpusťte tuk. Cukr smíchejte s kakaem, solamylem a nakonec přidejte vlažné mléko. Vše smíchejte s rozpuštěným tukem a přiveďte směs téměř k varu. Připravenou směsí potřete upečený koláč a nechte jej vychladnout.

 

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nerezová mísa

vyrobeno z nerezové oceli
cena od: 31,00 Kč

pekáč

nerezavějící ocel
se dvěmi uchy
pouze do trouby, není vhodný pro přímý ohřev
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
tepelná odolnost -40°-250°C
cena od: 214,00 Kč

metla šlehací, pohyblivá

neravějící ocel
možno mýt v myčce
rotující metličky zajišťující efektivnější výsledek šlehání
69,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč