Hlavní menu

Ingredience

Pro 12 osob:

80 g hladké mouky

120 g třtinového cukru

120 g másla

120 g hořké čokolády

20 g vanilkového cukru

2 ks vajec

Náplň:

200 g očištěné dýně Hokkaido

4 ks vajec

400 g mascarpone

150 g cukru krupice

5 g šťávy z citronu

3 g vanilkového lusku

Lístky máty na ozdobení

Čokoládový toping na ozdobení

Dýňový cheesecake

  • Připravil: Stanislav Zukal // 30.9.2014
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Změklé máslo utřete s cukry a přidejte vejce a prosátou mouku. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, nechte mírně zchladnout a přidejte ke směsi. Vše promíchejte. Vzniklé těsto rozetřete po dně dortové formy o průměru 28cm.

Semen zbavenou dýni nastrouhejte i s kůrou najemno. Mascarpone smíchejte s cukrem, vejci, přidejte šťávu z citronu a semínka z vanilkového lusku. Do směsi přidejte nastrouhanou dýni a vše promíchejte.

Směs naneste na připravené těsto a pečte v předehřáté troubě cca 40 minut při 160°C. Hotový dort nechte zchladnout a odležet jeden den v lednici. Servírujte se snítkou máty a čokoládovým topingem.

 

 

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

mísa univerzální

polypropylen
vhodná do myčky, mirkovlnné trouby i do mrazničky
v prodeji více velikostí
cena od: 40,00 Kč

kráječ Mandolína typ V-shape

tvrdý plast
s pěti nástavci pro různé krájení z profi nerez. oceli
nožové nástavce jsou ve tvaru V zajišťující efektivní krájení
nastavitelná tloušťka koleček 1-9 mm, proužků 6-9 mm
držák pro menší kusy zeleniny (chránič prstů)
zaklápěcí protiskluzový stojánek
613,00 Kč

metla šlehací, pohyblivá

neravějící ocel
možno mýt v myčce
rotující metličky zajišťující efektivnější výsledek šlehání
69,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč