Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

Čokoládový krém:

1000 g mléka

30 g vanilínového cukru

100 g cukru krupice

200 g cukrářské kakaové polevy

10 ks žloutků

10 g oleje

Ozdoba:

300 g smetany ke šlehání

20 g cukru moučka

50 g čokolády na vaření

Čokoládový krém se šlehačkou

  • Připravil: Stanislav Zukal // 7.1.2014
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 2 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

3/4 mléka svařte s polovinou cukru krupice. Cukrářskou kakaovou polevu nastrouhejte, přidejte ji ke svařenému mléku a za stálého míchání ji rozvařte. Zbylou polovinu cukru krupice a zbylou část mléka pečlivě rozšlehejte se žloutky a za stálého míchání vše vlijte do vařícího mléka s cukrářskou polevou a zahřívejte v páře tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Pozor, směs se nesmí vařit, jinak by se vejce srazila. Pak celou směs přeceďte přes síto, přichuťte vanilínovým cukrem a nechte na chvilku chladnout. Porcelánová tvořítka nebo šálky vytřete olejem a prochladlou směs do nich rozdělte. Naplněná tvořítka vložte do nádoby s vodou tak, aby hladina vody sahala do 3/4 výše krému. Takto vařte krém ještě minimálně hodinu, dokud ještě více nezhoustne. Když krém zcela vychladne, vyklopte jej z tvořítek. Smetanu ušlehejte, ochuťte moučkovým cukrem a ozdobte jí hotový krém. Na závěr posypte čokoládovými hoblinkami.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

rendlík kónický tvar

nerezavějící ocel
profesionální provedení se sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
vnější strana matná s vysoceleštěným zesíleným okrajem
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 266,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč