Hlavní menu

Ingredience

750 g borůvek 300 g curku krupice 2 limety 600 ml vody 5 g máty

Borůvkový sorbet

  • Připravil: Stanislav Zukal // 1.8.2013
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Cukr si smícháme s vodou a necháme ho při táhlém varu rozpustit. Přidáme 2/3 borůvek a necháme mírně provařit. Směs promixujeme ponorným mixérem a procedíme ji přes jemné sítko. Dochutíme limetkovou šťávou. Do vzniklého základu přidáme zbytek omytých borůvek a dáme zamrazit do mrazničky na teplotu -12 °C. Směs po cca 30-ti minutových intervalech promícháme za účelem vytvoření jemné struktury. Sorbet by neměl být ani tekutý ani tuhý. Měli by se vytvořit malé krystalky.
Tipy šéfkuchaře Při podávání sorbet servírujeme ve vychlazených sklenicích. Můžeme dozdobit čerstvými borůvkami a mátou.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

miska na zmrzlinu

tvrzené lisované sklo
11,50 Kč

kulaté sítko

nerezavějící ocel
velmi jemná síť
s drátěnou rukojetí
cena od: 45,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč