Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

10 vyzrálých citronů

350 g krupicového cukru

1500 ml vody

čerstvá máta (cca 5 g)

Citronový sorbet

  • Připravil: Stanislav Zukal // 5.5.2013
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Citrony pečlivě omyjeme, ostrouháme z nich kůru a potom vymačkáme šťávu. Cukr na mírném ohni rozpustíme ve vodě. Pak hrnec odstavíme a do sladké vody přimícháme citronovou kůru i šťávu. Necháme trochu zchladnout. Po půlhodině základ na sorbet přecedíme přes sítko, přelijeme do sáčku, ze kterých pomocí vakuovačky odstraníme vzduch a uložíme do mrazáku na teplotu -12°C. Každou půlhodinu sáčky protřepeme. Hotový sorbet nemá být ani tekutý, ani tuhý – tvoří ho drobné granulky. 

Tipy šéfkuchaře Servírujeme do vychlazených sklenic ozdobených mátou.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

linie Hotel

tloušťka 2 mm
chromová nerezavějící ocel 18/0 leštěná
Hotel přesvědčí mladistvým, hladkým designem s velmi kvalitní úpravou. Nahoře zúžená kulatá držadla dodávají tomuto decentnímu příboru elegantní vzhled.
cena od: 9,80 Kč

pohár Seychelles

tvrzené lisované sklo
38,80 Kč

vakuovací sáčky

folie - síla 65 mikronů
100 ks v bal.
cena od: 0,94 Kč

kulaté sítko

nerezavějící ocel
velmi jemná síť
s drátěnou rukojetí
cena od: 45,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč