Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob

3000 g hlávkového salátu

3000 g hub

1000 ml oleje

2000 g tvrdého kozího sýra

10 vajec

1000 g strouhanky

1000 g másla

400 ml vinného octa

500 g čerstvého koriandru

700 g slunečnicových semínek

5 g soli

5 g mletého černého pepře

Salát s houbami a kozím sýrem

  • Připravil: Lubomír Brázda // 2.9.2013
  • Typ jídla: předkrmy
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 20 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Salátové listy oddělte, umyjte a odstřeďte v odstředivce do sucha. Houby očistěte a po délce nakrájejte na 1 cm hrubé plátky. V pánvi rozpalte polovinu oleje a opečte na něm houby z obou stran. Pak houby vyjměte a na pánvi opražte slunečnicová semínka. Sýr nakrájejte na kostky 2x2 cm a obalte je ve vyšlehaném vejci a strouhance. V další pánvi rozpusťte máslo, na kterém opražte sýrové kostky. Na zálivku smíchejte zbytek oleje, vinného octa, nasekaného koriandru, soli a černého pepře. Salát smíchejte se zálivkou a servírujte. Houby a kozí sýr naklaďte na salát.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůž na zeleninu

nerezová ocel/plast
barevné rozlišení rukojeti dle hygienických HACCP norem
černá rukojeť - univerzální použití
zelená rukojeť - ovoce/zelenina
bílá rukojeť - pečivo a mléčné výrobky
hnědá rukojeť - vařené maso
červená rukojeť - syrové maso
žlutá rukojeť - syrová drůbež
cena od: 55,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč