
Ingredience
Pro 10 osob:
600 g čerstvého lososa
100 g sterilizovaného hrášku
200 g zakysané smetany
30 g bílého vína
10 g citronové šťávy
2 g mletého pepře
5 g soli
50 g kaviáru
80 g smetana ke šlehání
120 g citronu na zdobení
100 g listového salátu
Lososový koktejl se smetanovou zálivkou a kaviárem
- Připravil: Stanislav Zukal // 4.9.2014
- Typ jídla: předkrmy
- Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
- Doba přípravy: 10 min
- Obtížnost přípravy: snadná
Příprava
Lososa uvařte a nakrájejte na malé kousky. Zakysanou smetanu ochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a bílým vínem. Do ochucené smetany vložte okapaný sterilizovaný hrášek a kousky lososa. Směs promíchejte a vložte do listovým salátem vyložené koktejlové sklenice. Ze smetany vyrobte šlehačku a ozdobte jí vrch sklenice. Nahoru přidejte kaviár a plátek citronu. Koktejl je také možno ozdobit plátkem uzeného lososa.