
Ingredience
Pro 10 osob:
400 g očištěných rybích hlav
200 g vnitřností z kapra
1000 ml vody
1500 ml vývaru
50 g celeru
50 g mrkve
50 g petržele
50 g cibule
100 g másla
150 g hladké mouky
100 g rajčatového protlaku
2 g karí
200 ml smetany
20 g polévkového koření
10 g petrželové natě
100 g žemle
20 g tuku
30 g soli
Třeboňská rybí polévka
- Připravil: Stanislav Zukal // 15.11.2013
- Typ jídla: polévky
- Typ kuchyně: evropská - Česko
- Doba přípravy: 30 min
- Obtížnost přípravy: snadná
Příprava
Hlavy a vnitřnosti uvařte každé zvlášť v osolené vodě. Oberte maso z hlav a nakrájejte jej spolu s vnitřnostmi na malé kousky. Cibuli a kořenovou zeleninu také nakrájejte a uvařte ve vývaru. Z másla a prosáté mouky připravte jíšku, zalijte ji vývarem z hlav a vnitřností. Pak přidejte vývar se zeleninou, rajčatový protlak, karí, maso a vnitřnosti a vše povařte. Nakonec přidejte smetanu, polévkové koření a chvíli povařte. Žemli nakrájejte na kostky a osmahněte na tuku. Při servírování je spolu s petrželovou natí vložte do polévky.