Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

500 g šnečího masa

500 g drůbežího vývaru

200 g másla

150 g hladké mouky

300 g pórku

100 g petrželové natě

5 soli

5 g pepře

5 g čerstvého muškátového oříšku

Šnečí polévka s pórkem a zelenou petrželkou

  • Připravil: Lubomír Brázda // 29.11.2014
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 30 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Očištěné šnečí maso nakrájejte na malé kousky. Pórek nakrájejte najemno. Půlku másla rozpusťte v pánvi a orestujte na ní maso spolu s pórkem. Ze zbytku másla a mouky připravte světlou jíšku a zalijte ji připraveným vývarem. Osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a krátce provařte. Pak přidejte šnečí maso s pórkem a petrželkou a znovu krátce povařte.

Tipy šéfkuchaře Podávejte s topinkou nebo chlebovými krutony.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč