Hlavní menu

Ingredience

pro 10 porcí:

100 g tuku

100 g hladké mouky

2,7 l vývaru B

420 g loupaných brambor

100 g sušených hub

2 g kmínu

20 g soli

200 ml smetany 12%

50 g kopru

100 ml octu

10 ks vajec

Kulajda

  • Připravil: Stanislav Zukal // 5.5.2013
  • Typ jídla: polévky
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Z tuku a prosáté mouky  připravíme světlou zásmažku, za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehání zvolna vaříme nejméně 1/2 hodiny. Potom přidáme opláchnuté a na menší kostičky nakrájené brambory, sušené houby a kmín a vaříme dál téměř doměkka. Nakonec přilijeme smetanu, přidáme najemno nasekaný kopr, podle potřeby polévku přichutíme solí a octem a krátce povaříme. Zastřené horké vejce vkládáme do polévky při expedici. Příprava zastřených vajec: Do mírně osolené vody přidáme ocet a necháme přijít k varu. Vyklepneme vejce (žloutek se nesmí roztrhnout) a za stálého míchání, při mírném varu vaříme cca 2-3 minuty.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

kastrol nízký s poklicí

nerezavějící ocel
s kapslovým sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
ocelové rukojeti s vícebodovým upevněním, nezahřívají se
cena od: 360,00 Kč

metla šlehací

nerezavějící ocel
7drátová - tenký drát
cena od: 49,00 Kč

krájecí deska střední

plast - vyhovuje hygienickým HACCP normám
tloušťka 24 mm
barevné permanentně zafixované rohy pro identifikaci typu krájených surovin - zamezují křížové kontaminaci
speciální neklouzavý povrch pro maximální bezpečí při krájení
oboustranně použitelná
cena od: 588,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč