
Ingredience
2 lžičky sušeného droždí (nebo 3/4 kostky čerstvého droždí)
½ lžičky cukru
700 g polohrubé mouky
350 ml vody
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
na základní omáčku:
250 g rajčatového pyré
1 stroužek česneku
lžička soli
drcený pepř
Těsto na pizzu
Základní těsto na pizzu
pro 4 ks
- Připravil: Stanislav Zukal // 16.7.2013
- Typ jídla: hlavní jídla
- Typ kuchyně: evropská - Itálie
- Doba přípravy: 40 min
- Obtížnost přípravy: snadná
Příprava
Smíchejte droždí s cukrem a 350 ml vlažné vody a pořádně promíchejte. Nechejte vzejít kvásek - cca 10 minut. Do mísy dejte mouku, olej, sůl, přidejte kvásek. Dobře promíchejte a na pomoučněném válu zpracujte rukama na hladké těsto, které nechejte v míse kynout na teplém místě další hodinu. Mísu zakryjte čistou utěrkou. Rozdělte těsto na 4 kusy, na pomoučněném válu vytvořte kruhy o průměru 25 cm. Okraj vytvoříte tak, že přeložíte těsto směrem do středu. Základní omáčku vytvoříte smícháním rajčatového pyré, česneku, soli a papře. Tou pizzu potřete a navrch dejte další suroviny. Pečte na vymazaném pizza plechu při 220 °C cca 10 minut.