Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

900 g rýže Vialone Nano

800 g cibule šalotka

230 g jarní cibulky

10 g česneku

750 g čerstvého zeleného hrášku

650 g čerstvého zeleného chřestu

3500 g drůbežího vývaru

200 g másla

5 g olivového oleje

250 g bílého vína

250 g parmazánu

5 g soli

2 g pepře

Risotto Primavera

  • Připravil: Lubomír Brázda // 24.4.2014
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Itálie
  • Doba přípravy: 30 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Chřest oloupejte, odkrojte tuhé konce 1 cm od konce, nakrájejte na čtvrtky a dejte na pár minut vařit do vývaru. Oba druhy cibule a česnek nakrájejte nadrobno a zesklovaťte na 2/3 másla. Přisypte rýži, nechte ji obalit máslem a lehce opražit, pak přilijte víno. Když se víno odpaří, přilijte horký vývar tak, aby byla rýže ponořená. Za stálého míchání přilévejte další vývar pokaždé, když se tekutina vsákne. Zhruba po 15-ti minutách přidejte hrášek, těsně před koncem varu pak uvařený chřest. Risotto osolte a opepřete. Když se již vývar nevsakuje a rýže je al dente, stáhněte risotto z plotny. Vmíchejte zbylé máslo, olivový olej a parmazán. Přikryjte hrnec poklicí a nechte pár minut odstát.

Tipy šéfkuchaře Servírujte v nových miniaturách hrnců Agnelli! Najdete je v našem e-shopu.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč