Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

1000 g hovězího předního masa

200 g sádla

600 g cibule

20 g mleté papriky

30 g soli

50 g rajčatového protlaku

1 g pepře

1 g mletého kmínu

900 g pitné vody

30 g hladké mouky

10 g česneku

1 g majoránky

150 g světlého piva 10°

500 g párků

2,5 ks vajec

Plzeňský guláš

  • 31.5.2015
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 2 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Maso opláchněte a nakrájejte na kousky. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na většině sádla dorůžova. Na osmahnutou cibuli vložte maso a za stálého míchání maso osmahněte. Přidejte mletou papriku a znovu osmahněte. Pak přidejte část soli, rajčatový protlak, pepř, kmín, mírně podlijte vodou a za občasného míchání duste, dokud není maso částečně měkké. Pak vyduste šťávu na tuk, zaprašte hladkou moukou, mírně ji osmahněte a zalijte teplou vodou. Přidejte utřený česnek, majoránku, pivo a maso duste za občasného míchání téměř doměkka. Měkké maso vyjměte, šťávu přeceďte, podle potřeby přisolte a znovu krátce povařte.

Na zbytku sádla osmažte nařezané párky a vejce uvařte natvrdo. Oboje servírujte spolu s gulášem. Podávejte s knedlíkem.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

kastrol nízký s poklicí

nerezavějící ocel
s kapslovým sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
ocelové rukojeti s vícebodovým upevněním, nezahřívají se
cena od: 360,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč