Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

1500 g kůzlečího předního

10 ks vajec

100 g másla

400 g šunky od kosti

50 g mladých kopřiv

80 g cibule

5 g soli

2 g mletého pepře

5 g hořčice

20 g hladké mouky

Voda dle potřeby

Kůzlečí roláda s kopřivami

  • Připravil: Stanislav Zukal // 2.4.2015
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 2 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Maso vykostěte a odřezky umelte na masovém strojku. Vykostěné maso upravte do čtverce, potřete ho hořčicí, osolte a opepřete. Do umletého masa přidejte vejce, nadrobno nakrájené kopřivy a cibuli, šunku nakrájenou na kostky a vše dobře promíchejte. Vzniklou směs rozetřete na připravený plát, stočte jej do rolády a stáhněte motouzem. Maso osolte, vložte do pekáče, přidejte máslo, podlijte a dejte péct. Během pečení maso přelívejte šťávou a obracejte. Když je maso měkké, vyjměte jej, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou, osmahněte, zalijte vodou a povařte. Pak šťávu přeceďte, dosolte a nechte chvíli uležet. Při servírování každý kousek šťávou přelijte.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůž vykošťovací

kalená slitina oceli - molybdenu- vanadia, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
207,00 Kč

mlýnek na maso Profi Line12

určeno pro menší restaurace, penziony, pizzerie a řeznictví
šnek ze speciální hliníkové slitiny
tělo, hnací hřídel a sběrač z nerezové oceli, pěchovadlo z plastu
výkon: 200 kg/hod
tichý provoz
součástí výrobku mlecí kotouč Ø 70 mm s 6 mm otvory
spínač v souladu s normami CE
hmotnost 19 kg
v prodejji další velikosti mlecích koleček
8 760,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč