Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

10 ks křepelek

250 g anglické slaniny

100 g másla

500 g hovězího vývaru

200 g červeného vína

50 g hladké mouky

Nádivka:

250 g kuřecích jater

40 g cibule

40 g másla

5 ks rohlíků

300 g mléka

4 ks vajec

10 g soli

5 g mletého pepře

5 g majoránky

Zelený salátek na ozdobu

Křepelka nadívaná játry s omáčkou z červeného vína

  • 30.9.2015
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 1,5 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Nádivka: Cibuli nakrájejte najemno, anglickou slaninu nadrobno a játra na malé kousky. Na pánvi rozpalte máslo, vložte cibuli, slaninu a játra, vše orestujte a nechte zchladnout. Rohlíky nakrájejte na kousky a namočte do mléka, vymačkejte, přidejte k nim vejce, vychladlá játra s cibulí a slaninou, část soli, pepř a majoránku.

Křepelky nasolte, naplňte nádivkou a zpevněte provázkem. Vložte je do pekáče spolu s máslem, podlijte vývarem a pečte doměkka. Výpek přelijte do hrnce, zahustěte hladkou moukou, přilijte červené víno a krátce povařte. Servírujte na na kousky natrhaném zeleném salátku.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůž kuchařský

kalená slitina oceli - molybdenu- vanadia, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
cena od: 234,00 Kč

krájecí deska dřevěná

s drážkou
bukové dřevo
169,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč