
Ingredience
Pro 10 osob:
10 ks křepelek
250 g anglické slaniny
100 g másla
500 g hovězího vývaru
200 g červeného vína
50 g hladké mouky
Nádivka:
250 g kuřecích jater
40 g cibule
40 g másla
5 ks rohlíků
300 g mléka
4 ks vajec
10 g soli
5 g mletého pepře
5 g majoránky
Zelený salátek na ozdobu
Křepelka nadívaná játry s omáčkou z červeného vína
- 30.9.2015
- Typ jídla: hlavní jídla
- Typ kuchyně: evropská - Česko
- Doba přípravy: 1,5 hod
- Obtížnost přípravy: snadná
Příprava
Nádivka: Cibuli nakrájejte najemno, anglickou slaninu nadrobno a játra na malé kousky. Na pánvi rozpalte máslo, vložte cibuli, slaninu a játra, vše orestujte a nechte zchladnout. Rohlíky nakrájejte na kousky a namočte do mléka, vymačkejte, přidejte k nim vejce, vychladlá játra s cibulí a slaninou, část soli, pepř a majoránku.
Křepelky nasolte, naplňte nádivkou a zpevněte provázkem. Vložte je do pekáče spolu s máslem, podlijte vývarem a pečte doměkka. Výpek přelijte do hrnce, zahustěte hladkou moukou, přilijte červené víno a krátce povařte. Servírujte na na kousky natrhaném zeleném salátku.
související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:
nůž kuchařský
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť