Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

530 g vykostěného králíka

100 g bílého chřestu

100 g zeleného chřestu

200 g bůčku

80 g parmazánu

10 ks křepelčích vajec

20 g másla

10 g tymiánu

10 g soli

Sýrová polenta:

500 g kukuřičné mouky

2000 g vody

250 g parmazánu

120 g másla

250 g sýru taleggio

Králík s křepelčím vejcem, bůčkem, chřestem a sýrovou polentou

  • Připravil: Francesco Gotti // 24.4.2014
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Itálie
  • Doba přípravy: více než 2 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Králíka nakrájejte na 2 cm kousky, pokapejte olivovým olejem, přidejte sůl a rozdrcený tymián. Chřest oloupejte, okrojte 1 cm konců, uvařte ve slané vodě, nechte jej zchladnout a nakrájejte na nudličky. Bůček nakrájejte na tenké plátky a pečte v troubě při 170° C 2 hodiny. V pánvi rozpusťte máslo a udělejte na něm z vajec volská oka. Vyjměte vejce a na stejné pánvi opečte kousky králíka. Na talíř naservírujte chřest, na něj králíka, parmazán, vejce a bůček. Vše pokapejte olivovým olejem.

Mouku spařte, vsypte do vařící osolené vody a míchejte, dokud nevznikne tekutá polenta. Přidejte máslo, parmazán, trochu taleggia a zamíchejte. Zbývají sýr taleggio nakrájejte na kostky. Polentu naservírujte do misky a kostky sýra vložte doprostřed.

Tipy šéfkuchaře Na králíka i polentu nastrouhejte před servírováním lanýže.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč