Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

1000 g hovězí roštěné

150 g másla

5 g soli

5 g pepře

800 g čerstvých lišek

1000 g hovězího vývaru

80 g oleje

Kůra z 1 citronu

2 ks žloutků

500 g smetany

5 g estragonu

5 g soli

5 g pepře

Hovězí rumpsteak s omáčkou z lišek

  • Připravil: Lubomír Brázda // 31.7.2014
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Roštěnou nakrájejte na plátky, lehce naklepejte, po obvodu nařízněte, osolte, opepřete a shrňte do původního stavu. Na pánvi rozpalte přepuštěné máslo a maso po obou stranách krátce opečte (podle toho zda, chcete steak raw, medium nebo well done). Přendejte je na horkou mísu a udržujte v teple. Lišky očistěte, vložte do hrnce, zalijte vývarem. Vařte asi 5 minut. Pak houby vyjměte a vývar nechte stranou. K máslu po steaku přilijte olej a přidejte scezené lišky. Přidejte nasekaný estragon, pepř, sůl a kůru z citronu. Houby krátce orestujte a zalijte částí vývaru z hub. Na mírném ohni a stálého podlévání vývarem duste houby téměř doměkka. Žloutky rozmíchejte se smetanou, přidejte ke směsi a dovařte doměkka. Před servírováním posypte zelenou petrželkou. Podávejte s bílým pečivem.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

kastrol nízký s poklicí

nerezavějící ocel
s kapslovým sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
ocelové rukojeti s vícebodovým upevněním, nezahřívají se
cena od: 360,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč