Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

    1500 g hovězí kližky
  • 100 ml oleje
  • 1000 g směsi kořenové zeleniny pod svíčkovou
  • 250 g cibule
  • 20 g soli
  • 1000 ml červeného vína
  • 100 ml demi glace
  • 200 g žampionů
  • 1000 g másla

Hovězí kližka na víně s restovanou karotkou

  • Připravil: Lubomír Brázda // 10.4.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: více než 2 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Dvě třetiny kořenové zeleniny opečeme na rozehřátém oleji, na kterém jsme předtím opekli maso, přidáme cibuli a zalejeme vínem. Maso vložíme nazpátek a dusíme doměkka. Duchutíme demi glacem a do chladnoucí omáčky zamícháme máslo na zahuštění. Pokrájené žampiony orestujeme spolu se zbytkem zeleniny a dáme k masu na talíř.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč