Hlavní menu

Ingredience

Pro 4 osoby:

    160 g kroupy
  • 80 g houby
  • 60 g (2 lžíce) sádlo
  • 60 g (1 střední) cibule
  • 1 stroužek česnek
  • sůl
  • pepř
  • petrželová nať

Houbový Kuba

  • Připravil: Stanislav Zukal // 1.9.2012
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 30 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava


Do vroucí vody vsypeme kroupy. Spaříme je a ihned je scedíme. Kroupy vrátíme zpět do hrnce, zalijeme je vodou (vývarem) a vaříme je do poloměkka. Následovně je opět scedíme. Do pánve dáme sádlo, na kterém si zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme houby, podlijeme je vývarem a mírně podusíme. Přidáme kroupy a vše promícháme. Dochutíme solí, česnekem a pepřem. Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou petrželku. Vše promícháme a můžeme servírovat.

Tipy šéfkuchaře Na dozdobení můžeme použít nakládané houby v oleji, popř. hobliny parmazánu. Pro lepší chuť je vhodné použít namísto vody zeleninový vývar.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč