
Ingredience
Pro 4 osoby:
- 160 g kroupy
- 80 g houby
- 60 g (2 lžíce) sádlo
- 60 g (1 střední) cibule
- 1 stroužek česnek
- sůl
- pepř
- petrželová nať
Houbový Kuba
- Připravil: Stanislav Zukal // 1.9.2012
- Typ jídla: hlavní jídla
- Typ kuchyně: evropská - Česko
- Doba přípravy: 30 min
- Obtížnost přípravy: snadná
Příprava
Do vroucí vody vsypeme kroupy. Spaříme je a ihned je scedíme. Kroupy vrátíme zpět do hrnce, zalijeme je vodou (vývarem) a vaříme je do poloměkka. Následovně je opět scedíme. Do pánve dáme sádlo, na kterém si zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme houby, podlijeme je vývarem a mírně podusíme. Přidáme kroupy a vše promícháme. Dochutíme solí, česnekem a pepřem. Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou petrželku. Vše promícháme a můžeme servírovat.
Tipy šéfkuchaře
Na dozdobení můžeme použít nakládané houby v oleji, popř. hobliny parmazánu.
Pro lepší chuť je vhodné použít namísto vody zeleninový vývar.