Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

hrubozrnná sůl

10 makrel bez vnitřností a šupin

10 rozdrcených chilli papriček bez semínek

10 rozemletých dlouhých bílých ředkviček

Grilovaná makrela v soli

  • Připravil: Lubomír Brázda // 25.6.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 20 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Rybu bohatě zasypeme hrubozrnou solí z obou stran a necháme 30 minut odležet. Po 30 minutách  ji opláchneme a vysušíme. Ocas a ploutve zabalíme do alobalu, aby se nespálili. Znovu osolíme cca 1 lžičkou soli. Pečeme na rozpáleném grilu 3-4 minuty z každé strany, dokud není kůže křupavá a maso upečené. (Kůže bude vypadat potrhaná). Rozemleté ředkvičky smícháme s chilli a podáváme spolu s rybou.

Tipy šéfkuchaře Recept je možno použít také na sardinky, pstruha, kanice nebo parmu.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

gril-master model Mini

rám z nerezové oceli
grilovací rošt se smaltovaným plechem
vnitřní rozměr plechu 290 x 480 mm
na propan
elektronické zapalování a termočlánek
plynová hadice a regulátor tlaku součástí výrobku
odnímatelné nohy
spotřeba: 357 g/u
3 646,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč