Hlavní menu

Ingredience

pro 10 osob:

1500 g vykoštěných kuřecích stehen

šťáva z dvou limet

10 lžic olivového oleje

10 lžic majonézy

2 stroučky česneku

500 g cherry rajčátek

100 g listů řeřichy

sůl

pepř černý

Grilovaná kuřecí stehýnka s limetkovým aïoli a lehkým salátkem

  • Připravil: Stanislav Zukal // 18.6.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Dejte vykoštěné plátky masa mezi potravinovou folii a jemně maso naklepejte. Vložte do misky s polovinou limetkové šťávy a olivovým olejem. Osolte, přidejte čerstvě pomletý černý pepř, vše promíchejte a nechejte maso takto 15 minut odležet. 

Pro výrobu Aïoli smíchejte majonézu se zbytkem limetkové šťávy, česnekem a dochuťte solí.

Rozehřejte gril na vysokou teplotu. Z masa nechejte odkapat nadměrnou marinádu a maso grilujte 4 minuty z každé strany.                                                                              

Smíchejte řeřichu a rajčata. Zakápněte olivovým olejem a trochu osolte. Servírujte maso se salátkem a trochou Aïoli.

Tipy šéfkuchaře Ideální přílohou k tomuto jídlu jsou domácí hranolky.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

krájecí deska dřevěná GN 1/1

vysoce odolný kaučuk, s vyřezanými úchopy
vyhovuje hygienickým HACCP normám
777,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč