Hlavní menu

Ingredience

Pro 12 osob:

3 ks kachny

500 g slaniny

30 g soli

10 g kmínu

5 g celého pepře

5 g nového koření

5 g bobkového listu

1800 g červeného hlávkového zelí

300 g vody na dušení zelí

150 g cibule

75 g oleje

3 g kmínu

30 g hladké mouky

75 g cukru

75 g octa

30 g soli

1500 g ve slupce uvařených, oloupaných a vychladlých brambor

1 ks vejce

250 g hrubé mouky

250 g krupice

20 g soli

Voda podle potřeby

Divoká kachna po staročesku se zelím a knedlíkem

  • 30.9.2015
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: více než 2 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Očištěnou kachnu opláchněte. Slaninu nakrájejte na malé hranolky a protkněte jimi kachnu. Pak ji osolte a okmínujte. Vložte kachnu do pekáče, přidejte koření a zbytek slaniny a za občasného podlévání pečte doměkka.

Zelí: Zelí nakrájejte na nudličky, krátce ho spařte, sceďte, zalijte trochou vody a duste za občasného promíchání do poloměkka. Cibuli nakrájejte najemno, osmahněte ji dorůžova, přidejte kmín, zaprašte moukou, lehce osmahněte a přidejte do zelí. Duste zelí doměkka. Nakonec ochuťte zelí cukrem, octem, solí a znovu krátce poduste.

Knedlík: Brambory umelte, smíchejte s rozšlehaným vejcem, moukou, krupicí, trochou soli a vypracujte těsto, ze kterého vytvořte šišky o průměru 5 cm a délce 20 cm. Přiveďte k varu vodu hrnci, vložte do něj šišky, po zavaření zamíchejte a vařte asi 20 - 25 minut. Nakonec je nakrájejte na plátky.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

nůž vykošťovací

kalená slitina oceli - molybdenu- vanadia, plastová rukojeť
kované z jednoho kusu
dlouhá životnost, odolný vůči korozi
speciální úprava rukojeti - zabraňuje vniknutí vody nebo potravin mezi ostří a rukojeť
207,00 Kč 176,00 Kč

litinový pekáč s víkem

litinový
smaltované víko
XXL velikost
vhodný na velkou drůbež
3 583,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč