
Ingredience
Pro 10 osob:
1560 g syrových brambor
200 g vařených brambor
1 ks vejce
30 g soli
600 g hrubé mouky
800 g kysaného zelí
170 g cibule
200 g škvařeného sádla
20 g hladké mouky
50 g cukru
Chlupaté knedlíky se zelím
- Připravil: Lubomír Brázda // 4.11.2013
- Typ jídla: hlavní jídla
- Typ kuchyně: evropská - Česko
- Doba přípravy: 40 min
- Obtížnost přípravy: snadná
Příprava
Syrové brambory nastrouhejte a slijte z nich vodu. Uvařené brambory také nastrouhejte a smíchejte se syrovými. Do směsi přidejte vejce, sůl, prosátou hrubou mouku a dobře promíchejte. Polévkovou lžící vykrojte noky a vložte je do vroucí osolené vody. Vařte 10 - 12 minut doměkka. Kysané zelí uvařte také doměkka. Na tuku osmažte cibulku a část oddělte na posypání konečného pokrmu. Do zbylé části přidejte mouku a připravte jíšku, kterou vmíchejte do zelí. Chvíli poduste a dochuťte cukrem.
související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:
hrnec vysoký s poklicí
nerezavějící ocel
se zakapslovaným sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
ocelové rukojeti s vícebodovým upevněním, nezahřívají se
se zakapslovaným sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
ocelové rukojeti s vícebodovým upevněním, nezahřívají se
odpěnovačka profi
profi provedení, těžká nerezavějící ocel
monoblok, síla materiálu 4 mm
odpovídá hygienickým HACCP normám
monoblok, síla materiálu 4 mm
odpovídá hygienickým HACCP normám