Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

1560 g syrových brambor

200 g vařených brambor

1 ks vejce

30 g soli

600 g hrubé mouky

800 g kysaného zelí

170 g cibule

200 g škvařeného sádla

20 g hladké mouky

50 g cukru

Chlupaté knedlíky se zelím

  • Připravil: Lubomír Brázda // 4.11.2013
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Syrové brambory nastrouhejte a slijte z nich vodu. Uvařené brambory také nastrouhejte a smíchejte se syrovými. Do směsi přidejte vejce, sůl, prosátou hrubou mouku a dobře promíchejte. Polévkovou lžící vykrojte noky a vložte je do vroucí osolené vody. Vařte 10 - 12 minut doměkka. Kysané zelí uvařte také doměkka. Na tuku osmažte cibulku a část oddělte na posypání konečného pokrmu. Do zbylé části přidejte mouku a připravte jíšku, kterou vmíchejte do zelí. Chvíli poduste a dochuťte cukrem.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

hrnec vysoký s poklicí

nerezavějící ocel
se zakapslovaným sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
ocelové rukojeti s vícebodovým upevněním, nezahřívají se
cena od: 431,00 Kč

odpěnovačka profi

profi provedení, těžká nerezavějící ocel
monoblok, síla materiálu 4 mm
odpovídá hygienickým HACCP normám
cena od: 104,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč