Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

400 g cibule

120 g oleje

15 g mleté papriky

2 g kmínu

1600 g hovězího vývaru

2400 g oloupaných brambor

20 g soli

2 g mletého pepře

40 g sušených hub

Voda na uvaření hub podle potřeby

100 g másla

80 g hladké mouky

30 g česneku

Bramborový guláš s houbami

  • Připravil: Lubomír Brázda // 30.10.2014
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Cibuli nakrájejte nadrobno, osmahněte ji na oleji, přisypte mletou papriku, kmín, zalijte polovinou vlažného vývaru a přiveďte k varu. Brambory nakrájejte na kostky a vložte je do vařícího vývaru, osolte, opepřete a krátce poduste. Sušené houby namočte na 10 minut do vody, pak je uvařte doměkka. Uvařené houby vložte do vývaru s bramborami. Z másla, mouky a zbytku vývaru připravte jíšku a vlijte ji do připraveného základu s bramborami a houbami. Přidejte česnek a dovařte doměkka.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

hrnec nízký s poklicí

nerezavějící ocel
masivní rukojeť s vícebodovým upevněním, která se nezahřívá
vysoká odolnost proti působení kyselin
profesionální provedení se sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
sendvičové dno je vytvořeno speciálním ražením, díky kterému je celý povrch jednotlivých vrstev jednolitě spojen
vnější strana pískovaná s vysoceleštěným okrajem
všechny poklice jsou vyrobeny z 1 mm tlusté nerezové oceli s otvorem pro odvod páry
pro všechny typy ohřevu včetně indukce
cena od: 484,00 Kč

kráječ na ovoce a brambory

nerezavějící ocel
plastový kryt
219,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

Úspěch našich juniorů

Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč