
Ingredience
Pro 10 osob:
400 g cibule
120 g oleje
15 g mleté papriky
2 g kmínu
1600 g hovězího vývaru
2400 g oloupaných brambor
20 g soli
2 g mletého pepře
40 g sušených hub
Voda na uvaření hub podle potřeby
100 g másla
80 g hladké mouky
30 g česneku
Bramborový guláš s houbami
- Připravil: Lubomír Brázda // 30.10.2014
- Typ jídla: hlavní jídla
- Typ kuchyně: evropská - Česko
- Doba přípravy: 1 hod
- Obtížnost přípravy: snadná
Příprava
Cibuli nakrájejte nadrobno, osmahněte ji na oleji, přisypte mletou papriku, kmín, zalijte polovinou vlažného vývaru a přiveďte k varu. Brambory nakrájejte na kostky a vložte je do vařícího vývaru, osolte, opepřete a krátce poduste. Sušené houby namočte na 10 minut do vody, pak je uvařte doměkka. Uvařené houby vložte do vývaru s bramborami. Z másla, mouky a zbytku vývaru připravte jíšku a vlijte ji do připraveného základu s bramborami a houbami. Přidejte česnek a dovařte doměkka.
související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:
hrnec nízký s poklicí
profesionální provedení se sendvičovým dnem
vrstvy: nerezová ocel 304 - hliník - nerezová ocel 430
vnější strana matná s vysoceleštěným zesíleným okrajem
pro všechny typy ohřevu včetně indukce