Hlavní menu

Ingredience

200 g hladké mouky

120 g tuku

80 g mletých ořechů

30 g cukr moučka

100 g vanilkového cukru na obalení

Vanilkové rohlíčky

  • 1.12.2016
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Na vále vypracujeme těsto, utvoříme z něho dlouhý váleček a rozdělíme ho asi na 40 dílků. Z každého dílku utvoříme jeden rohlíček. Pečeme rychle v prudké troubě. Teplé rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru. Lépe chutnají, když je necháme 10–14 dní uležet. Práci si usnadníme, tvoříme-li rohlíčky pomocí speciálního tvořítka v masovém strojku, nebo z těsta vyválíme plát asi 5–6 mm silný, vypícháme kolečka a střed vypíchneme menším kolečkem. Zůstane nám kružnice asi 6 mm silná, kterou v polovině rozřízneme a konce vzniklých půlkruhů dotvarujeme v úhledný rohlíček. Výhoda této úpravy je, že jsou všechny rohlíčky stejné.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

pečící podložka

nepřilnavý silikonový povrch
vhodné do trouby, mikrovlné trouby, myčky a mrazničky
odolné teplotám od - 40°C do 250°C
cena od: 201,00 Kč

kráječ na těsto

nerezavějící ocel
106,00 Kč

rukavice na pečení

samozhášející bavlna
extra dlouhé pro ochranu předloktí
2 ks/bal
128,60 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč