Hlavní menu

Ingredience

Pro 10 osob:

100 g másla

50 g cukru moučka

2 ks vajec

10 g citronové kůry

120 g mléka

180 g hrubé mouky

10 g kypřícího prášku do pečiva

10 g krémového prášku

50 g cukru krupice

30 g hladké mouky

300 g čerstvých třešní

100 g ovocného sirupu

100 g vody

Třešňová bublanina

  • Připravil: Stanislav Zukal // 24.4.2014
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: 1 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

3/4 změklého másla vyšlehejte s moučkovým cukrem a postupně přidávejte žloutky. Citrony pečlivě umyjte, kůru nastrouhejte a přidejte k vyšlehanému máslu se žloutky. Prosátou hrubou mouku s kypřícím a krémovým práškem smíchejte za přilévání mléka s vyšlehaným máslem. Z bílků ušlehejte za postupného přidávání cukru krupice tuhý sníh a přidejte jej k již připravené směsi. Plech vymažte zbytkem másla, vysypte hladkou moukou a naplňte připravenou směsí. Třešně vypeckujte, opláchněte, nechte okapat a posypte jimi připravenou směs. Vše upečte v troubě dorůžova. Částečně zchladlou bublaninu vyklopte a nakrájejte na jednotlivé porce. Před servírovaním smíchejte převařenou vodu se sirupem a přelijte jimi připravené porce.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

pečící podložka

nepřilnavý silikonový povrch
vhodné do trouby, mikrovlné trouby, myčky a mrazničky
odolné teplotám od - 40°C do 250°C
cena od: 188,00 Kč

stěrka na těsto

polypropylen
6,80 Kč

váleček na těsto se stojánkem

nerezavějící ocel
s kuličkovými ložisky
nepřilnavý povrch
s pochromovaným stojánkem
745,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč