Hlavní menu

Ingredience

    350 g hladké mouky
  • 50 g medu
  • 160 g cukru
  • 2 celá vejce
  • 1 žloutek
  • strouhaná citrónová kůra
  • strouhaná pomerančová kůra
  • 1 lžička tlučeného hřebíčku, mleté skořice a tlučeného nového koření
  • 1 kypřicí prášek do perníku

Perníčky na stromeček

  • 1.12.2016
  • Typ jídla: dezerty
  • Typ kuchyně: evropská - Česko
  • Doba přípravy: více než 2 hod
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Z dobře vypracovaného a do placky vyváleného těsta vykrajujeme různé tvary (větší) k zavěšení na stromeček, naskládáme je na plech na pečící papír. Přes noc necháme na plechu odpočinout. Druhý den pečeme v mírné troubě do růžova. Hotové tvary poléváme polevou a do vlhké polevy zapícháme ozdoby z kandovaného ovoce a různých druhů ořechů nebo mandlí. Některé tvary (srdíčka, košíčky, hříbečky) slepujeme marmeládou nebo čokoládovou polevou, aby byly na stromečku oboustranně.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

smaltovaný plech

smalt
1 184,00 Kč

5 dílná sada zoubkovaných trysek

nerezová ocel
velikost trysek: Ø6, 8, 10, 12, 14 mm
232,00 Kč

pečící podložka

nepřilnavý silikonový povrch
vhodné do trouby, mikrovlné trouby, myčky a mrazničky
odolné teplotám od - 40°C do 250°C
cena od: 201,00 Kč

váleček na těsto

dřevěný
s kuličkovými ložisky
682,00 Kč

6dílná sada vykrajovátek, hvězda

pocínované
365,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč