
Ingredience
Pro 10 osob:
3 ks jablek
750 g hladké mouky
250 g cukru krupice
700 g másla
500 g mascarpone
120 g zakysané smetany
Šťáva ze 4 citronů
Kůra z 2 citronů
Šťáva z limety
Kůra z limety
500 g černého piva
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
Cukr na doslazení
Jablečný koláč s pivem a limetovým dipem
- 31.5.2015
- Typ jídla: dezerty
- Typ kuchyně: evropská - Itálie
- Doba přípravy: 1,5 hod
- Obtížnost přípravy: snadná
Příprava
Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a nakrájejte na kostky. Máslo roztopte, opečte na něm jablka, přidejte půlku citronové šťávy a kůry a rozmarýn. Přilijte 2/3 piva a jablka uvařte doměkka. Pak vyjměte rozmarýn a směs rozmixujte na kaši. Ke směsi přidejte mouku, cukr, zbytek citronové šťávy a pivo, aby vzniklo lepivé těsto. Tím naplňte vymazanou formu a pečte 50 minut při 170°C. Mascarpone smíchejte se zakysanou smetanou, přidejte limetovou šťávu a kůru a podle chuti doslaďte. Podávejte k porci koláče jako dip.
související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:
mísa obdélníková
speciální keramika odolná proti poškrábání a mechanickému poškození, takže v ní lze pokrm nejen upéci, ale také porcovat a servírovat
vhodná do klasické i mikrovlnné trouby
odolává velkým teplotním šokům, takže je možné ji z mrazničky dát rovnou do trouby
keramická pánev
energeticky efektivní výroba z přírodních materiálů
vysoká teplotní odolnost do 400°C, o 150°C vyšší než u tradičních nepřilnavých povrchů
hladký povrch, pro smažení stačí minimální množství tuku
velmi tvrdý a odolný povrch
díky světlešedému povrchu je snadno rozpoznatelné zabarvení oleje nebo másla
vhodná pro všechny typy ohřevu včetně indukce
vhodná do myčky