Hlavní menu

Ingredience

Pro 4 osoby:

    700 g jablka
  • 100 ml jablečný džus
  • 500 g listové těsto
  • 120 g třtinový cukr
  • 50 g meruňková marmeláda
  • moučkový cukr na posypání

Jablečné koláčky z listového těsta

  • Připravil: Lubomír Brázda //
  • Typ jídla: hlavní jídla
  • Typ kuchyně: evropská - Francie
  • Doba přípravy: 40 min
  • Obtížnost přípravy: snadná

Příprava

Necháme předehřát troubu na 200°C. Jablka očistíme, zbavíme jadřinců a nákrájíme na tenké plátky ve tvaru půlměsíčků. Dáme do mísy a zalijeme džusem aby nezhnědly. Listové těsto vyválíme na tloušťku cca 2 mm, vykrojíme kolečka, přeneseme na plech s pečícím papírem. Vidličkou propícháme po celé ploše. (Pokud máme možnost dáme ještě na půl hodiny do lednice). Pak poklademe do kolečka jablky, posypeme hnědým cukrem a pečeme asi 20 minut do zlatova. Upečené potíráme rozmíchanou marmeládou a posypeme cukrem.

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč