Hlavní menu

Ingredience

3 lžíce cukru

2 lžičky sušeného droždí

600 g hladké mouky

350 ml teplé vody

1 lžička soli

1 vejce

Těsto na bagel

10 ks bagelů

  • Připravil: Stanislav Zukal // 16.7.2013
  • Typ jídla: bufet
  • Typ kuchyně: mezinárodní/fusion
  • Doba přípravy: 1,5 hod
  • Obtížnost přípravy: střední

Příprava

Dejte do mísy droždí se lžičkou curku a přidejte 100 ml teplé vody. Nechejte 10 minut kynout - nyní by měl být kvásek napěněný. Přidejte zbytek vody, soli a půlku mouky. Zpracujte ve vláčné těsto, které ale nesmí lepit. Postupně přidejte zbytek mouky a hnětte do doby, než bude těsto hladké. Těsto pak vytvarujte do koule, dejte do mísy, potřete ho olejem, aby nepopraskalo, zakryjte utěrkou a nechejte kynout asi hodinu.

Těsto pak rozdělte na 10 kousků. Bagel vytvoříte tak, že si uděláte malou placku, do které vytvoříte vařečkou otvor. Ten nasuňte na vařechu a několikrát s ní zatočte, aby se otvor rozšířil. Nechejte takto ještě 10 minut kynout.

Ve velkém hrnci mezitím nechejte zevřít vodu, do které přidáte zbylý cukr. Vhoďte do ní postupně bagely (ne všechny najednou), minutu je vařte, pak je otočte. Bagely se nafouknou a na povrchu se vytvoří kůrčička. Pak bagely vytáhněte a nechejte okapat.

Předehřejte troubu na 200 stupnů, vyložte plech pečícím papírem a nechejte bagely péct zhruba 25 minut do zlatova.

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

pasírovací sítko Kitchen line

pocínované
s drátěnou rukojetí
cena od: 52,00 Kč

Facebooková diskuze

banner

TV: ARAVEN GN POLYPROPYLEN

Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč