Léto je ideálním obdobím pro míchané nápoje s čerstvým ovocem

// 3.7.2014

Červenec je měsícem, kdy u nás dozrává nejvíc druhů ovoce. Byla by tedy škoda neozvláštnit teplý letní den míchaným nápojem z třešní, broskví, meruněk, hrušek nebo rybízu, ať už alkoholickým, nebo lehkým drinkem bez alkoholu, který bude chutnat i dětem. Před přípravou a servírováním míchaných nápojů je dobré vědět, jaké vybavení k tomu budete potřebovat:

Náčiní k přípravě míchaných nápojů:

1, šejkr – zpravidla bývá trojdílný (nerezová nádoba, víko a sítko) nebo dvojdílný, tzv. bostonský (nerezová nádoba se sklenicí)

2, míchací sklenice – tlustostěnná kónická sklenice

3, barové sítko – ploché, kulaté, se spirálou po obvodu

4, dávkovací láhev – skleněná láhev s nálevkou pro dochucování nápojů

5, inventář na led – lopatka, kleště, nádoba na jeho skladování

6, odměrka – skleněná nebo nerezová

7, prkénko a barový nůž na ovoce

8, pinzeta na zdobení nápojů

9, další pomůcky jako tlouček, barová lžička, lis na citron, brčka atd.

Všechny výše uvedené potřeby najdete v našem e-shopu

 

 Pro přípravu koktejlů existuje několik způsobů:

1, stavění – všechny suroviny se nalijí přímo do sklenice, ve které se budou podávat

2, vrstvení - suroviny se postupně nalévají po ploché lžíci opřené o stěnu sklenky v místě hladiny předchozí vrstvy

3, míchání – suroviny se jednoduše zamíchají s ledem v míchací sklenici a nalijí přes sítko do sklenice, ve které se bude nápoj podávat

4, třepání – suroviny se nalijí do šejkru, který se předtím naplnil do 2/3 ledem a třepáním se vše spojí

5, mixování – všechny suroviny se dají do mixéru, kde se rozmixují

 

Vzhledem k tomu, že míchané nápoje mají působit efektně, je důležité jejich naservírování.  První míchaný drink vznikl v Americe při kohoutích zápasech, kde se barman pokusil namíchat drink v barvě ocasu vítězného kohouta, který pak majiteli slavnostně nazdobený servíroval. Nápoje zdobíme brčky, napichovátky, ovocem atd. Pro servírování míchaných nápojů platí několik pravidel:

1, nápoje servírujeme do k tomu určených sklenic (základní druhy najdete v našem e-shopu)

2, dlouhé limonádové lžičky podáváme v samostatné sklenici, kam se mohou zpět po použití odložit

3, nápoje nepokládáme na holý stůl, ale na tácek nebo ubrousek

4, k nápojům s napichovátkem servírujeme talířek na odložení napichovátka

5, nápoje s předpokládaným odpadem jako pomerančová kůra nebo pecka podáváme na podšálku

6, všechny druhy nápojů podáváme hned po zhotovení

 

Zpět

Facebooková diskuze

Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč