Broušení nožů ocílkou a bruskou

// 6.2.2013

Kvalitní nože vyžadují péči a musí se pravidelně brousit. Díky neustálému kontaktu s potravinami nebo prkénkem, ztratí i ten nejlepší nůž za čas svou ostrost. V každé kuchyni by měl být k dispozici kvalitní nástroj na ostření nožů, protože jen vaření s ostrými noži bude opravdu snadné.

Správné použití ocílky: chcete-li naostřit nůž, pohybujte ostřím nože několikrát střídavě shora dolů z levé a pravé strany po celé délce ocílky – z každé strany stejný počet tahů. Nakonec přejeďte hranou nože po ocílce pro doostření nože pod úhlem 15 až 20 °. 

Stolní bruska: táhněte nůž s mírným tlakem a rychle přes mezeru uprostřed brusky. Opakujte několikrát. Jednoduché a bezpečné ostření, které zaručuje ideální ostří.

 

 

Zpět

související produkty, které můžete zakoupit v našem eshopu:

termos pro transport potravin

nerezavějící ocel
dvojitá stěna
izolace teploty 6-8 hodin
víko s těsněním a 6pákovými uzávěry
ventil pro upouštění vzduchu
2 úchopy
pogumované dno pro lepší stabilitu
stohovatelný
cena od: 3 260,00 Kč

stěrka s dřevěnou rukojetí

nerezavějící ocel
s dřevěnou rukojetí
55,00 Kč

Facebooková diskuze

rolex replica watches best replica watches replica panerai
Nákupní košík
0 ks za 0.00 Kč